Rejs smart

0 1
Bliv tæt på, men forkæl dig selv
Bliv tæt på, men forkæl dig selv

En ferie i Danmark er bedre end en i Italien, som omvendt er bedre end Thailand. Ganske enkelt pga. den store mængde CO2, der udledes, når vi skal langt væk med især fly. For miljøet er det bedre, at du køber en dyr flaske vin eller et bedre hotelværelse på ferien frem for en ny fladskærm senere på året.

1 0
Rejs over land
Rejs over land

Offentlig transport via land er meget mere energieffektiv end via luft. At rejse solo via bil er den eneste transportmetode, der er mindre effektiv, bortset fra elektriske eller hybridkøretøjer. De mest effektive måder at rejse pr. km er med tog, nøje fulgt af bus. Intet slår naturligvis pedalkraft.

0 1
Fyld bilen op
Fyld bilen op

Det er faktisk bedre at køre i bil til Italien end at flyve, hvis der er to eller flere passagerer i bilen. Og hvis du kan fylde alle bilens pladser op, er det bedst. Så er I nemlig mange til at 'dele' klimabelastningen.

1 1
Hold én ferie
Hold én ferie

Start med at reducere antallet af ferier, der kræver flyveture. Saml ferien og får længere tid i det land, du fx flyver til.

1 1
Begræns antallet af flyrejser
Begræns antallet af flyrejser

Fly udleder store mængder CO2. En rejse til New Zealand, tur-retur, udleder den samme mængde CO2 som elforbruget i et gennemsnitshus i cirka tre år. Og korte flyveture er også problematiske, da der skal bruges ekstra brændstof til start og landing.

0 2
Flyv Economy
Flyv Economy

Luksus flyrejser er meget mindre effektiv. Jo flere mennesker der kan passe på et fly, jo mere CO2-effektiv er det. Et businessklasse sæde optager rummet for tre økonomipassagerer.

1 0
Fly med brændstofeffektive flyselskaber
Fly med brændstofeffektive flyselskaber

Hvis du nødvendig skal flyve, vælg flyselskab med omhu. En liste over den globale flyselskabsrangering findes her, fra Atmosfair organisationen.

0 1
Spis lokal mad også på ferien
Spis lokal mad også på ferien

Forsendelse af mad rundt omkring i verden er en stor bidragyder til CO2-produktion. Hver gang du rejser et sted, vil det at spise den lokale mad reducere den mængde, der sendes ind fra hele verden. 

1 1
CO2 kompensér din tur
CO2 kompensér din tur

CO2 kompensér dine flyveture. Vi mener at det er bedst at støtte de lokale skov/ regnskov organisationer direkte frem for rejse/ flyveselskabs egne iniativer. Her støtter vi Verdens Skove

Måske noget for dig


Flyselskaber
Flyselskaber

Transatlantisk luftfartsselskabs effektivitetsvurdering.

Reducér CO2