#BrugMindrePlastik

“Åhr, det er kun et sugerør…”

– sagde 7,3 milliarder mennesker

At medbringe sin egen pose i supermarkedet når du handler, kommer nok ikke til at mindske den store plastikmængde i verdenshavene, men det er en nem og effektiv måde at engagere sig selv og involvere andre på, i den meget voksende bevægelse mod plastikforurening, der får mere og mere indflydelse.

Denne “Brug Mindre Plastik”-kampagne er i lige så høj grad en opfordring til handling, som det er en kampagne.

Plastforurening i verdenshavene er et resultat af overproduktion og overforbrug af lav kvalitets og bekvemmelig plastik. Vi har udviklet et brug-og-smid-væk samfund og en engangskultur, der er meningsløs, usund og i bund og grund tilintetgør verdenshavene. Problemets størrelse kræver derfor, at vi ændrer den måde vi gør tingene på, på et højere systemisk niveau og i hele vores kulturelle måde at forbruge på.

Og det kan du og jeg ændre!

En enkelt persons handlinger, som at stemme, protestere eller boykotte, løser ikke store problemer, hvis du gør det alene. Men hvordan du køber og forbruger kan påvirke andres måde at købe og forbruge på, og kollektivt kan enkeltpersoner lægge grund for store sociale bevægelser, der kan ændre politisk handling og virksomheders produktion. På den måde kan du, sammen med rigtig mange andre, hjælpe med at presse på for de ændringer, som verden har brug for, hvis vi skal plastikproblemet til livs.

Så hop med ombord idag! Begynd med at bruge mindre unødvendig plastik og støt om bevægelsen.

3 3
Medbring en drikkedunk
Medbring en drikkedunk

Mere end 1 million plastikflasker bliver produceret hvert eneste minut. Det er 1 million gode grunde til hvorfor man bør medbringe sin egen genopfyldelige drikkedunk, hvis du spørger os.

2 4
Genbrug posen
Genbrug posen

De fleste plastikposer bliver kun brugt nogle få minutter. Alligevel tager de mere end 500 år at nedbryde. Tag en genbrugelig (mule)pose med dig næste gang du er nede i supermarkedet...

1 6
Drop sugerøret
Drop sugerøret

36.4 milliarder sugerør bliver brugt årligt i Europa. Kan du forestille dig hvor mange sugerør, det udgør på verdensplan? Så hvis du ikke kan give slip på sugerøret, så få fingre i et genbrugeligt stålsugerør.

1 1
Skær engangsservice væk
Skær engangsservice væk

Okay, vi går lige til øllet: bestik, tallerkener og kopper af engangsplastik er dårlige. Som i, RET dårlige. Og du har helt sikkert almindeligt bestik derhjemme. Alt det, du behøver at gøre er at tage det med dig i tasken. Nemt, ikk?

0 5
Undgå at tygge på mikroplastik
Undgå at tygge på mikroplastik

Vidste du godt, at det meste tyggegummi indeholder mikroplastik? Heldigvis, behøver du ikke opgive det helt, for der findes tyggegummi, der er 100% frie for mikroplastik.

1 4
Brug termokoppen
Brug termokoppen

Plastiklåget til to-go koppen er som regel ikke så bæredygtige, men vidste du godt, at selve koppen også indeholder engangsplastik? Yep, 16 milliarder engangskopper ender som affald hvert år i Europa. Så spørg om du må få kaffen i din medbragte temokop, eller slå dig ned på stedet.

1 2
Det er helt skod
Det er helt skod

Gæt engang: cigaretskodder er det hyppigst fundne affald på verdens strande. Så smid det i skraldespanden, hvor det hører til!

Måske noget for dig


Vaskeråd
Vaskeråd

Hvert eneste år vasker europæerne 36 milliarder portioner vasketøj, og rigtig mange vaske indeholder tøj af syntetisk materiale, som afgiver millioner af ikke biologisk nedbrydelige fibre ud i spildevandet.

Mindre plast