Kontor to-do

Er du ansat i en mindre virksomhed, er du en iværkstetter eller ejer du en enkeltmandsvirksomhed? Så er denne liste lige noget for dig.

Dagen starter med en god kop kaffe, pour-over kaffebrygning- metoder er mest bæredygtige og sparrer strøm sammenlignet med espressomaskiner. Kaffe smager bedst i eget krus, eller termokop.

Husk at slukke for strømmen selvom du ikke betaler regningen selv og batterien i din bærbar har det bedst med at ikke bliver opladet hele tiden.   

1 1
Kaffe brygning
Kaffe brygning

Overvej at gøre brug af en brygningsmetode, der har et lavere energiforbrug: stempelkande, aeropress eller pour-over kaffe er eksempler på dette. Kaffe- og espresso maskiner er smarte, men se om du kan finde en, der har et lavere strømforbrug og som selv slukker når det ikke bliver brugt

0 2
Vælg et klimavenligt energiprodukt
Vælg et klimavenligt energiprodukt

Hos flere danske elselskaber har du mulighed for at vælge et såkaldt klimavenligt elprodukt, hvor du på forskellige måder kan bidrage til et bedre miljø via dit elabonnement. Se listen her.

1 4
Brug termokoppen
Brug termokoppen

Plastiklåget til to-go koppen er som regel ikke så bæredygtige, men vidste du godt, at selve koppen også indeholder engangsplastik? Yep, 16 milliarder engangskopper ender som affald hvert år i Europa. Så spørg om du må få kaffen i din medbragte temokop, eller slå dig ned på stedet.

1 1
Erstat single-use kaffekopper
Erstat single-use kaffekopper

Drop styrofoam kopper og bring din egen hjemmefra. Eller brug lidt af markedsførings- budget på nye kopper med firmalogo på.

0 1
Investér i en god printer
Investér i en god printer

Som regel er en billig printer meget dyr i brug og det er svært at affaldsortere printpatroner. Der er kommet nye inkjet printere med mulighed for påfyldning af ink som er mere bæredygtige og billigere i drift. Hvis muligt, print på begge sider og spar på papir. Husk at slukke for printeren, når den ikke er brugt. 

1 0
Skift til genopladelige batterier
Skift til genopladelige batterier

Hvis du bruger elektronik med engangsbatterier, overvej at skifte til genopladelige batterier. Ikke alene kan genopladelige batterier spare dig penge over tid, men de reducerer også plastemballage og brugte batterier, der bidrager til miljøskade på lossepladser.

1 0
Vælg grøn mobilselskab
Vælg grøn mobilselskab

GreenSpeak koncept er helt genialt og deres priser matcher andre på marked.

0 1
Rejser
Rejser

COVID-19 pandemien har lært os, at vi kan rejse mindre og afholde møder online. Hvis dine medarbejdere stadig har behov for at rejse ofte, kan du overveje at finde en rejsebureau, der tilbyder CO2-kompensation og prioriterer direkte forbindelser, som f.eks. Goodwings.

Måske noget for dig


Grønnere el- selskaber
Grønnere el- selskaber

Din guide til grønt elvalg fra Det Økologiske Råd

Lokalt Reducér CO2

God kop
God kop

En kop kaffe med en god samvitighed.

Mindre plast Zero Waste