Trin til mindre kemi

Vi bliver alle udsat for mange forskellige kemikalier fra mange forskellige kilder i vores hverdag – og i det moderne samfund kan vi ikke undgå dette. Men vi kan begrænse mængden, vi bliver udsat for. Kombinationen af de forskellige stoffer kan være hormonforstyrrende eller på anden måde sundhedsskadelig. Også selvom stofferne, hver for sig, ikke udgør en risiko i de mængder man udsættes for fra det enkelte produkt. Det er det, man kalder cocktaileffekten.

Listen her er baseret på artikler fra ecolabel.dk og ernaeringslinjen.dk

1 0
Luft ud hver dag
Luft ud hver dag

Luften indenfor kan faktisk være mere forurenet end luften udenfor. Derfor skal du sørge for, at luften hyppigt bliver skiftet ud. Miljøstyrelsen anbefaler, at du sørger for gennemtræk 2 x 5 minutter hver dag. Du kan fx gøre det til en god vane at lufte ud som det allerførste hver morgen, og lige inden sengetid, mens du børster tænder.

1 0
Vælg økologiske fødevarer
Vælg økologiske fødevarer

Vælger du økologiske fødevarer, slipper du som udgangspunkt for rester af sprøjtemidler i maden. Samtidig er kun ganske få tilsætningsstoffer tilladte i økologiske fødevarer. Det betyder, at du kan være med til at mindske belastningen af naturen, fremme bedre dyrevelfærd og reducere dit og din families indtag af sprøjtemiddelrester ved at vælge økologisk. 

1 0
Færdiglavede madvarer
Færdiglavede madvarer

Undgå færdiglavede madvarer med højt indhold af tilsætnings- og farvestoffer. Tommelfingerregel, mange E-numre = mange uønskede stoffer

1 0
Sluk elektronikken
Sluk elektronikken

Er du en af dem, der lader din computer stå tændt, fordi du ved, at du skal bruge den igen nogle timer senere? Så overvej at slukke den i de timer, hvor du ikke bruger den. Når du slukker elektronik, sparer du nemlig ikke bare på elregningen og din klimabelastning. Du sikrer også et bedre indeklima, da elektronik især frigiver kemikalier til omgivelserne, når det er tændt.

1 0
Dine grønsager
Dine grønsager

Skyl og vask dine grøntsager & ris i rent vand, så fjerner du evt. kemirester

3 3
Medbring en drikkedunk
Medbring en drikkedunk

Mere end 1 million plastikflasker bliver produceret hvert eneste minut. Det er 1 million gode grunde til hvorfor man bør medbringe sin egen genopfyldelige drikkedunk, hvis du spørger os.

0 1
Undgå blød plast
Undgå blød plast

Undgå blød plast til især børn, der kan være hormonforstyrrende stoffer i.

1 0
Gør ofte rent
Gør ofte rent

Når du fjerner støv, bliver hjemmet ikke bare renere at se på – det bliver også sundere at være i. Rengøringen er vigtig, fordi kemikalier ophober sig i støvet. Vær opmærksom på, at det ikke er nok at støvsuge – der skal også tørres støv af en gang om ugen. Har du små børn, der kravler rundt på gulvet, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på.

Måske noget for dig


Vælg dansk frugt og grøntsager i sæson
Vælg dansk frugt og grøntsager i sæson

Dansk frugt og grønt i sæson er friskere og ofte billigere. Dansk frugt og grønt indeholder færre sprøjtemidler. Find dansk frugt og grønt i sæson her.

Lokalt Grøn mad

Apps for miljøet
Apps for miljøet

Danske og udenlandske apps vi bruger til grønnere hverdag

Tips til børnefamilie
Tips til børnefamilie

Smarte tips til børnefamilier