Mama list
Din mor eller bedstemor har altid et godt fif eller to.
Min mor er god til at trylle madrester om til god mad. Hun er overbevist om, at tørretumblere ødelægger tøjet, og hun bruger gamle brødposer til madpakker og andre formål. Det giver også god mening, at hun ofte lufter ud og gør rent, da dette afhjælper den kemiske forurening i vores hjem.
Til gengæld elsker hun kemi på badeværelset, og hun går efter tilbud i supermarkederne, billige online varer og hun står ved sin holdning til økologi

Forbliv tæt på din mor
Det giver sig selv: jo længere du flytter fra din mor, jo mere CO2 producerer du når du og senere din familie besøger hende. Men lad være med at bo alt for tæt på.

Bliv bedre til at lave mad
Jo bedre bliver du til at lave mad, jo mindre mad smider du væk: du bliver bedre til at bruge reste i andre retter. For min mor er der suppen den ret, der tommer køleskabet: kødrester, pølser og kedelige grøntsager, alt kan bruges. Toppes med gammelt brød croutoner stegt i smør.

Brug tørresnoren
Brug tørresnoren, når vejret tillader det. Du sparer 2-3 kWh per vask.

Genbrug posen
De fleste plastikposer bliver kun brugt nogle få minutter. Alligevel tager de mere end 500 år at nedbryde. Tag en genbrugelig (mule)pose med dig næste gang du er nede i supermarkedet...

Skær engangsservice væk
Okay, vi går lige til øllet: bestik, tallerkener og kopper af engangsplastik er dårlige. Som i, RET dårlige. Og du har helt sikkert almindeligt bestik derhjemme. Alt det, du behøver at gøre er at tage det med dig i tasken. Nemt, ikk?

Sluk elektronikken
Er du en af dem, der lader din computer stå tændt, fordi du ved, at du skal bruge den igen nogle timer senere? Så overvej at slukke den i de timer, hvor du ikke bruger den. Når du slukker elektronik, sparer du nemlig ikke bare på elregningen og din klimabelastning. Du sikrer også et bedre indeklima, da elektronik især frigiver kemikalier til omgivelserne, når det er tændt.

Luft ud hver dag
Luften indenfor kan faktisk være mere forurenet end luften udenfor. Derfor skal du sørge for, at luften hyppigt bliver skiftet ud. Miljøstyrelsen anbefaler, at du sørger for gennemtræk 2 x 5 minutter hver dag. Du kan fx gøre det til en god vane at lufte ud som det allerførste hver morgen, og lige inden sengetid, mens du børster tænder.

Gør ofte rent
Når du fjerner støv, bliver hjemmet ikke bare renere at se på – det bliver også sundere at være i. Rengøringen er vigtig, fordi kemikalier ophober sig i støvet. Vær opmærksom på, at det ikke er nok at støvsuge – der skal også tørres støv af en gang om ugen. Har du små børn, der kravler rundt på gulvet, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på.
Måske noget for dig


Vaskeråd
Hvert eneste år vasker europæerne 36 milliarder portioner vasketøj, og rigtig mange vaske indeholder tøj af syntetisk materiale, som afgiver millioner af ikke biologisk nedbrydelige fibre ud i spildevandet.
Mindre plast

Tips til børnefamilie
Smarte tips til børnefamilier


Sådan får du en mere bæredygtig have
Komposter alt dit haveaffald, vand med regnvand og lad være med at bruge spagnum, vækstler og kunstgødning
Reducér CO2