5 tips til at lave mindre skrald

5 tips til dig, der gerne vil i gang med at reducere spild i din hverdag hvad end du planlægger at ende som en fuldblods zero waster eller bare synes, at du går ned med skraldespanden lidt for ofte. Hvorfor producere affald, når man kan lade være?

0 1
Giv oplevelser i stedet for ting
Giv oplevelser i stedet for ting

Du kan efterhånden købe mange gavekort til oplevelser og restaurantbesøg, men du kan også lave dem selv, fx frokost til en veninde eller teatertur til mormor

0 1
Gør rent med eddike og natron
Gør rent med eddike og natron

som klarer langt de fleste rengøringsjob. På den måde bliver hylden med rengøringsmidler mindre, og mængden af kemi i dit hjem ligeså. En blanding af eddike og vand 1:1 kan bruges som universalrengøring.

0 1
Skift køkkenrullen ud med stofservietter
Skift køkkenrullen ud med stofservietter

som både er gode for miljøet og for øjet! Du kan sy eller klippe servietter af fx gamle duge eller lagener. Efter brug kan de vaskes igen og igen.

0 1
Opgrader din madpakke
Opgrader din madpakke

Rugbrødsmaden kan komme i en madkasse, salaten i et gammelt syltetøjsglas, og frugten i en stofpose. Madpakken er et godt sted at starte, hvis man vil mindske sit affald, og så slipper man også for unødig kemi i medbragte mad.

0 1
Drop gavepapiret
Drop gavepapiret

Vidste du, at det meste gavepapir slet ikke kan genanvendes til at lave nyt papir? Pak i stedet dine gaver ind i æsker med et bånd, en stofpose eller et tørklæde, som du kan forære væk som en del af gaven eller få med dig hjem igen.

Måske noget for dig


Trin til mindre kemi i din hverdag

Vores bedste bud til mindre kemi i hverdagen

Mindre kemi