Klimatosse test

Her på siden har vi samlet nogle af vores mest udfordrene to-dos. Du skal blot logge ind på Facebook og markere to-dos her med to-do eller done

Efterfølgende kan du tjekke din status

Tjek din resultat

Nåede du ikke at blive klimatosse i denne omgang? Worry not! Testen stopper ikke her. Du kan altid nå at blive en klimahelt ved at finde andre lister her på vores sider - alle færdigjorte lister bidrager til din score.

0 4
Tag cyklen eller offentlig transport
Tag cyklen eller offentlig transport

Biler udleder store mængder CO2, og biobrændsel er ikke nødvendigvis et bæredygtigt alternativ. Benyt i stedet offentlig transport eller cykel i det omfang, du kan. Hvis du skal investere i en ny bil, kan du overveje en elbil. 

1 3
Spis mindre kød
Spis mindre kød

Kød er en af de mest ressourcekrævende fødevarer at producere. En almindelig, kødbaseret diæt påvirker klimaet lige så meget som et helt års almindeligt/moderat forbrug af en mindre personbil. 

1 2
Spis færre mælkeprodukter
Spis færre mælkeprodukter

Mælkeprodukter er ressourcekrævende at producere, fordi køer kræver store mængder foder for at producere mælk. Samtidig udleder kvæg både store mængder CH4 (Metangas) og CO2. Mælkeprodukter udgør den fødevaregruppe, der, næst efter kød, belaster klimaet mest.

0 5
Undgå at tygge på mikroplastik
Undgå at tygge på mikroplastik

Vidste du godt, at det meste tyggegummi indeholder mikroplastik? Heldigvis, behøver du ikke opgive det helt, for der findes tyggegummi, der er 100% frie for mikroplastik.

1 5
Genbrug posen
Genbrug posen

De fleste plastikposer bliver kun brugt nogle få minutter. Alligevel tager de mere end 500 år at nedbryde. Tag en genbrugelig (mule)pose med dig næste gang du er nede i supermarkedet...

1 6
Drop sugerøret
Drop sugerøret

36.4 milliarder sugerør bliver brugt årligt i Europa. Kan du forestille dig hvor mange sugerør, det udgør på verdensplan? Så hvis du ikke kan give slip på sugerøret, så få fingre i et genbrugeligt stålsugerør.

1 2
Din gåtur
Din gåtur

Fang vildfaren plastik og smid i skraldespanden

1 4
Brug termokoppen
Brug termokoppen

Plastiklåget til to-go koppen er som regel ikke så bæredygtige, men vidste du godt, at selve koppen også indeholder engangsplastik? Yep, 16 milliarder engangskopper ender som affald hvert år i Europa. Så spørg om du må få kaffen i din medbragte temokop, eller slå dig ned på stedet.

3 3
Medbring en drikkedunk
Medbring en drikkedunk

Mere end 1 million plastikflasker bliver produceret hvert eneste minut. Det er 1 million gode grunde til hvorfor man bør medbringe sin egen genopfyldelige drikkedunk, hvis du spørger os.

3 2
Brug flydende sæbe i stedet for vaskepulver
Brug flydende sæbe i stedet for vaskepulver

De små korn i vaskepulver er hårdere ved tøjet end flydende sæbe, og færre fibre vaskes derfor ud når man bruger flydende sæbe.