Sådan får du en mere bæredygtig have

Som haveejer kan man nemt komme til at belaste miljøet unødigt, hvis man ikke er opmærksom. Der er imidlertid masser af muligheder for at pleje den grønne del af matriklen og samtidig mindske dit CO2-aftryk, beskytte grundvand og sårbar natur samt give dyrelivet en hånd.  

0 1
Kompost
Kompost

Kompost er fremragende gødning, især hvis du supplerer med lidt dyregødning, som øger indholdet af kvælstof. 

2 0
Fjern ukrudt med lugejernet (nej til Roundup)
Fjern ukrudt med lugejernet (nej til Roundup)

Når skvalderkålen og brændenælderne skal bekæmpes, bør det ikke ske med Roundup eller anden kemi, som ender i grundvandet. Selv ukrudtsmidler, der er godkendt af miljøstyrelsen, skader miljøet.  

1 1
Opsaml regnvand
Opsaml regnvand

I tørre og varme perioder kan det være nødvendigt at vande dele af haven. Især nyplantede vækster, planter i krukker, højbede, drivhuset, køkkenhaven og bede i fuld sol har særligt brug for vand, mens ikke- nyplantede træer, buske og græsplæner som regel kan klare sig uden vanding.

1 1
Vælg de rigtige planter
Vælg de rigtige planter

Blomstrende planter gavner insektlivet, giver større biodiversitet, bedre bestøvning og naturlig bekæmpelse af skadedyr. Flerårige planter er desuden at foretrække, fordi energiforbruget til produktion af planten fordeles over mange år... Samtidig bevares kulstoffet i højere grad i jorden, hvilket reducerer klimabelastningen. 

1 0
Køkkenhave
Køkkenhave

En køkkenhave kan være en fantastisk tilføjelse til dit hjem og giver friskt producerede grøntsager lige ved hånden.

0 1
Høns i haven
Høns i haven

Høns kan være med til at omsætte haveaffald som afklippet græs og ukrudt, deres afføring er glimrende som gødning, og så giver de selvfølgelig dejlige æg.

Måske noget for dig


God kop
God kop

En kop kaffe med en god samvitighed.

Mindre plast Zero Waste