God kop

Hej alle kaffeelskere! Vi har samlet nogle gode råd fra eksperter hos Daily Ground, som vi har lavet om til to-dos, I eventuelt kan tilføje til jeres liste. Her hos Changelist bruger vi en fransk presse kaffemaskine og vi er lige blevet bekræftet i at alle kandemetoder er mere energibesparende end smarte kaffemaskiner. Se den oprindelige Daily Grounds liste, eller læs mere om energiforbrug ved de forskellige metoder hos Direct Energy

1 1
Kaffe brygning
Kaffe brygning

Overvej at gøre brug af en brygningsmetode, der har et lavere energiforbrug: stempelkande, aeropress eller pour-over kaffe er eksempler på dette. Kaffe- og espresso maskiner er smarte, men se om du kan finde en, der har et lavere strømforbrug og som selv slukker når det ikke bliver brugt

1 4
Brug termokoppen
Brug termokoppen

Plastiklåget til to-go koppen er som regel ikke så bæredygtige, men vidste du godt, at selve koppen også indeholder engangsplastik? Yep, 16 milliarder engangskopper ender som affald hvert år i Europa. Så spørg om du må få kaffen i din medbragte temokop, eller slå dig ned på stedet.

1 2
Undgå kaffekapsler
Undgå kaffekapsler

Kaffekapsler producerer meget mere affald end traditionelle brygningsmetoder på grund af emballagen. Efter at have drukket din kaffe, er det meningen du grundigt skal rengøre hver kapsel og tage den med til et dedikeret genbrugsanlæg, men hvor realistisk er det?

0 2
Kaffefiltre
Kaffefiltre

Udover at skabe en mængde af affald, bleges mange papirfiltre med klor eller ilt. Ilt er mere miljøvenligt end klor, men det er dog stadig en kemisk proces med affaldsprodukter. Overvej derfor af samme grund at bruge ublegede filtre eller at skifte til et filter, der er genanvendeligt.

0 2
Køb god kaffe
Køb god kaffe

Køb kaffe der er økologisk, Fairtrade eller Rainforest Alliance-certificeret. Deres bønner vil sandsynligvis være dyrket i skyggen, hvilket forhindrer skovrydning.

Måske noget for dig


Rejs smart
Rejs smart

Reducer CO2 mens du rejser

Reducér CO2

Tips til børnefamilie
Tips til børnefamilie

Smarte tips til børnefamilier

Sådan får du en mere bæredygtig have
Sådan får du en mere bæredygtig have

Komposter alt dit haveaffald, vand med regnvand og lad være med at bruge spagnum, vækstler og kunstgødning

Reducér CO2